przejdź do treści
UE
dnia 24.10.2013 roku

I konkurs kulinarny „UDYNIOWANI"


Regulamin

I konkurs kulinarny „UDYNIOWANI"

Organizator - „Stowarzyszenie Inicjatyw Kulturalnych PASJA"

 

Cele konkursu:

1.       aktywizacja i integracja lokalnej społeczności  

2.       możliwość zaprezentowania  kulinarnych umiejętności  

3.       rozbudzanie  inicjatywy, pomysłowości i kreatywności w przyrządzaniu i serwowaniu potraw

4.       podtrzymanie tradycji przygotowywania polskich potraw


Warunki uczestnictwa:

1.       konkurs organizowany jest przez „Stowarzyszenie Inicjatyw Kulturalnych PASJA"

2.       adresatem Konkursu są mieszkańcy Miasta i Gminy Płoty

3.       potwierdzeniem  uczestnictwa w konkursie jest wypełnienie karty zgłoszenia i  dostarczenie jej bądź nadesłanie do siedziby Ośrodka Kultury w Płotach do 25.10.2013r.(dopuszczalne zgłoszenie e-mail lub telefoniczne)

4.       przedmiotem konkursu są potrawy przygotowane z dyni,

5.       każdy uczestnik powinien przygotować zestaw 3 potraw: przystawkę, danie główne i deser,

6.       dodatkowe 3 punkty uczestnik uzyskuje za przygotowanie degustacji przynajmniej jednej potrawy dla widowni

7.       do prezentowanych zestawów potraw należy dołączyć przepisy oraz informacje: imię, nazwisko, adres, nr telefonu

8.       potrawy oceniać będzie Komisja powołana przez Organizatora, która wyłoni trzech zwycięzców, Organizator przewiduje również wyróżnienia

9.       zwycięzcy Konkursu otrzymają atrakcyjne nagrody oraz pamiątkowe dyplomy  

10.   potrawy należy dostarczyć w dniu 28.10.2013.r. do godz.15.00 do MGOK w Płotach

11.   finał , rozstrzygnięcie Konkursu oraz wręczenie nagród nastąpi tego samego dnia o godz.16.00:

12.   uczestnikom konkursu zostanie udostępniona  kuchnia w celu ewentualnego podgrzania potraw.

 

Kryteria oceny:

1.       wygląd i sposób serwowania potraw

2.       smak potrawy

3.       dobór składników

4.       pomysłowość połączenia tradycji z nowoczesnością.

Organizator zastrzega sobie prawo do publikacji danych osobowych Uczestników Konkursu, nazw zgłoszonych do Konkursu potraw i przepisów oraz wykorzystywanie zdjęć wykonanych podczas imprezy, w tym zdjęć osób i potraw. Laureaci oraz ich potrawy będą prezentowane w kolejnych numerach Gazety Płotowskiej a informacje o konkursie w Patronackich Mediach.

Szczegółowe informacje oraz kontakt:

  • Organizator : „Stowarzyszenie Inicjatyw Kulturalnych „PASJA"
  • Miejsce finału : MGOK w Płotach, ul. T. Kościuszki 7
  • Kontakt : kom.603 379268, tel. 91 38 51301, e-maia.buchholc@interia.pl

  •        Serdecznie zapraszamy !!!

     

     








    powrót
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    ZGODA